Fiske

Fiska med oss eller hyr vår utrustning

Vi på Äventyrs Service älskar inte bara människor, vi tycker även väldigt mycket om fiskar och allt det innebär.
Fiske för oss är långt från bara själva hugget. Det är en helhetsupplevelse där fångsten är kryddan på moset medans upplevelsen består av så otroligt mycket mer. 

En viktig del i fisket är också misslyckandet som leder till en längtan och en strävan att lyckas bättre nästa gång.
Den vilda Lainiolaxen på 12-13 kilo tog Johan fem resor att lura. Vet inte hur många missade hugg och tappade fiskar som ledde till den perfekta upplevelsen. När väl den förvånade laxen blivit överröst av kramar och pussar simmade den glatt men lite halvt generad vidare mot sin födelseplats. Så här efteråt kan man verkligen undra vem av laxen och Johan som egentligen hade de bästa berättelserna från deras möte?Uthyrning av fiskeutrustning

Vi har ett bra sammarbete med flugfiskemärket Vision, Fly-dressing, Gävlefiskeredskap och Real Fishing.
Dessa företag hjälper oss med de allra bästa utrustningarna så att vi kan erbjuda kvalitativa aktiviteter där vi kan fokusera på fisket och inte på krånglande utrustning.

Eget strömmande ädelfiskvatten

Högbo Bruk
Ån använder vi både till gruppaktiviteter och kurser. Den börjar med ett strömmande parti som mer eller mindre övergår till stilla vatten.
Ån är totalt ca 400 meter lång och ringlar fint mellan Högbos vackra herrgårdar. 
Här bedriver vi aktivt riktat fiske efter i förstahand ädelfisk. Vi brukar alltid se till så att det är gott om fisk i ån.

Ytnära "smygfiske"

Oftast är våra gulprickiga vänner på riktigt bra hugg. Att då få drifta ljudlöst ner mot nya giftiga vasskanter och näckrosdeltan med våra pontonbåtar gör det hela till en stämningsfull fiskeupplevelse. 
Vi fiskar med fluga, spin och jerkbait. Jerkbait blir lite speciellt sittande från pontonbåt. Men vill man testa så tar vi med utrustning även till det.

Ismete 

Vi ser alltid till att anpassa fisket efter gästens önskemål. Vissa önskar en kul och rogivande stund i naturen medans andra endast fokuserar på att fånga riktigt fina gäddor.

Flugfiskekurser &
prova-på-fiske

Se detta som en smarrig tre rätters middag eller tre separata rätter. Om ni inte har listat ut det än så gillar vi på Äventyrs Service god mat i härliga miljöer! Därför blir det oftast en smarrig tre rätters när vi själva går ut!

Det säger en del om vår karaktär! Där vi ständigt är på jakt efter en fantastisk kombo. Så tänkte vi även här! Där det absolut går att välja en eller två rätter även fast det svider. Medans de tre rätterna i kombination tillsamans lyfter varandra till ett oförglömligt minne.

Förrätten!

Den här rätten präglar och sätter förväntningarna på hela middagen

Det här är för dig som varken vill missa det bästa flugtipset. Eller som vill missa det viktiga uppsnacket! Här byggs förväntningarna upp i takt med att flugor binds, fiskevattnen studeras via kartor och bilder. Fiskeutrustningen presenteras och framförallt ett koppel av fisketips och istorier från det aktuella vattnet. Allt detta sker i stämningsfull miljö! 

Om detta bokas som en ensam rätt fokuseras det på flugbindningen.

Huvudrätten!!

Det är nu det gäller! Kastteknik och aktivtfiske

Vi börjar med kasttekniksträning på land. Allt eftersom ni känner er redo. Knyter vi på flugor och smyger ner mot fiskevattnet.
Samtidigt som ni lägger ut ert första kast. Tänker ni igenom och summerar förrättens alla tips med kasttekniken. Där ni tålmodigt och kreativt varierar ert fiske samtidigt som ni målmedvetet och noggrant fiskar av vattnet framför er. Lägger ni fokus och kreativiteten på detta kommer nog snart det första brutala hugget!!!

Efterrätten!!!

Går det att avrunda en trevlig tillställning på ett bättre sätt? Här tar vi tillsamans med en kock hand om fångsten! Tillsamans lär vi oss att från fångad fisk ta hand om och tillreda den till en ljuvlig middag! Men vi lovar att efterrätten kommer bestå av annat än fisk!