Meny

Fiske

Boka med dig på en fisketur, kurs eller paket

Vi utför allt från guidade fisketurer till färdiga företagspaket. 
​Hos oss har ni de allra bästa förutsättningarna för en lyckad fiskeupplevelse!
​Då vi valt att samarbeta med de allra bästa inom olika delar av upplevelsen.

Tentipi Vi är återförsäljare och uthyrare av de bästa tälten för bland annat fisketuren.

Westgear Från i mars 2018 har vi nu en fiskebåt som är utrustad till max för ett aktivt och proffesionellt fiske.

Vision / fly dressing Det bästa av det bästa när det gäller allt inom flugfiske.

Gävle fiskerdeskap & Real fishing Två lokala fiskebutiker som förser oss med de senaste inom fiskeutrustning och tillbehör.

​Med hjälp av denna unika mix av samarbetspartners, trevliga guider, flertalet lyxiga eller enkla boenden, kvalitativ och smakrik mat och sist men inte minst variationsrika och natursjöna fiskevatten.

Med de här förutsättningarna i kombination med vår övriga verksamhet kan vi paketera oförglömliga fiskepaket! Visst, vi kan aldrig garantera att fisken alltid är på hugget, men vi kan paketera de allra trevligaste helhetsupplevelserna och anpassa dessa efter er budget och önskemål.

Fiska som ett fullblodsproffs!

Från en av marknadens absolut coolaste båtar, utrustad med de modernaste tillbehören för ett aktivt proffesionellt fiske. Med allt ifrån frontmonterad elmotor med I pilot till en Talon i aktern! Ombord finns de senaste betena för gädda och abborre men även ett brett sortiment för riktat fiske efter gös och havsöring. Vi bedriver så klart ett hållbart catch and realese fiske där vi ibland enbart smakar på räntan från vattnet i form av någon smaskigt tillagad middagsfisk under det fortsatta arrangemanget.

Eget strömmande ädelfiskvatten

Högbo Bruk
Ån använder vi både till gruppaktiviteter och kurser. Den börjar med ett strömmande parti som mer eller mindre övergår till stilla vatten.
Ån är totalt ca 400 meter lång och ringlar fint mellan Högbos vackra herrgårdar. 
Här bedriver vi aktivt riktat fiske efter i förstahand ädelfisk. Vi brukar alltid se till så att det är gott om fisk i ån.

Ytnära "smygfiske"

Oftast är våra gulprickiga vänner på riktigt bra hugg. Att då få drifta ljudlöst ner mot nya giftiga vasskanter och näckrosdeltan med våra pontonbåtar gör det hela till en stämningsfull fiskeupplevelse. 
Vi fiskar med fluga, spin och jerkbait. Jerkbait blir lite speciellt sittande från pontonbåt. Men vill man testa så tar vi med utrustning även till det.

Ismete 

Vi ser alltid till att anpassa fisket efter gästens önskemål. Vissa önskar en kul och rogivande stund i naturen medans andra endast fokuserar på att fånga riktigt fina gäddor.

Flugfiskekurser &
prova-på-fiske

Se detta som en smarrig tre-rätters middag eller tre separata rätter. Om ni inte har listat ut det än så gillar vi på Äventyrs Service god mat i härliga miljöer! Därför blir det oftast en smarrig tre rätters när vi själva går ut!

Det säger en del om vår karaktär! Där vi ständigt är på jakt efter en fantastisk kombo. Så tänkte vi även här! Där det absolut går att välja en eller två rätter även fast det svider. Medans de tre rätterna i kombination tillsamans lyfter varandra till ett oförglömligt minne.

Förrätten

Den här rätten präglar och sätter förväntningarna på hela middagen
Det här är för dig som varken vill missa det bästa flugtipset. Eller som vill missa det viktiga uppsnacket! Här byggs förväntningarna upp i takt med att flugor binds, fiskevattnen studeras via kartor och bilder. Fiskeutrustningen presenteras och framförallt ett koppel av fisketips och istorier från det aktuella vattnet. Allt detta sker i stämningsfull miljö! 

Om detta bokas som en ensam rätt fokuseras det på flugbindningen.

Huvudrätten

Det är nu det gäller - Kastteknik och aktivtfiske
Vi börjar med kasttekniksträning på land. Allt eftersom ni känner er redo. Knyter vi på flugor och smyger ner mot fiskevattnet.
Samtidigt som ni lägger ut ert första kast. Tänker ni igenom och summerar förrättens alla tips med kasttekniken. Där ni tålmodigt och kreativt varierar ert fiske samtidigt som ni målmedvetet och noggrant fiskar av vattnet framför er. Lägger ni fokus och kreativiteten på detta kommer nog snart det första brutala hugget!!!

Efterrätten

Går det att avrunda en trevlig tillställning på ett bättre sätt? Här tar vi tillsamans med en kock hand om fångsten! Tillsamans lär vi oss att från fångad fisk ta hand om och tillreda den till en ljuvlig middag! Men vi lovar att efterrätten kommer bestå av annat än fisk!