Meny

Naturupplevelser i Färnebofjärdens nationalpark

Följ med oss ut på en av våra ledarledda naturupplevelser 
Vi erbjuder olika paketerade naturupplevelser på flera härliga platser i vårt närområde. Passar ingen av våra färdigpaketerade upplevelser så skräddarsyr vi gärna en som passar in på era önskemål. 

Naturupplevelsen
Här ligger några av våra riktiga guldkorn! Följ med vår ledare och upptäck naturen och dess innevånare från våra olika färdsett. Vi erbjuder både kortare och flerdagarsutflykter.


Älvturen genom Färnebofjärdens
nationalpark. 

Vi startar och går i mål vid Ista och paddlar genom ett mycket varierat älvlandskap med allt från vidsträckta fjärdar till smala mysiga delta landskap.

Vi hälsar på och tittar på det varierande djur och naturlivet i området. Som dessutom är vår geografiska norrlangsgräns där flertalet träd och arter möts från de två olika miljöerna. 

Tidsåtgång på naturupplevelsen är ca 3h.

Priser: 
Stora Älvturen Ta gärna med er fika eller beställ från oss.
Pris: 460kr/person Lägsta antal deltagare/debitering 12st. Max 29st deltagare/tur.

I samband med den här aktiviteten får deltagarna hjälpa ledaren att lasta och lossa kanoterna.

Drop in datum som man kan boka in sig på om man inte tillhör ett större sällskap kommer att presenteras här:Kombinationsturen

Vi börjar turen vid Naturum och cyklar MTB ut till Skekarsbo. Beräknad tid Ca 1-1,5h. Vid Skekarsbo får deltagarna göra sina egna kolbullar. Här rekommenderas ett besök i utkikstornet innan vi fortsätter vår resa ner mot Gysinge. Efter fikat byter vi färdmedel till storkanot och färdas nedströmms genom färnebofjärdens varierande nationalpark.

Total beräknad tidsåtgång ca 5h
Tiden kan både kortas eller förlängas beroende av tempo och väderförutsättningar.

Start och mål är vid Naturum i Gysinge.
Pris: För upp till 10st deltagre
pris: 18 400kr
Vid extra deltagare pris 750kr/st upp till max 29st.


Äventyr på Älven

Vill du uppleva delar av nationalparken som bara ett fåtal kan besöka. Samt göra det på ett stadigt ljudlöst och lite annorlunda sätt så rekommenderar vi den här turen. På egen hand i en egen farkost så kommer ni i sällskap med andra följa vår guide genom flertalet strömmar/mindre forsar och över några mer fjärdliknande områden innan ni kommer ner mot ett område med mer öar som omges av varierande strömmar. En väldigt trevlig tur som verkligen visar på älvens karakteristiska förändringar.

Viktigt att tänka på är att ni själva ror er pontonbåt och det innebär fysisk påfrestning. Speciellt om vi får motvind över de öppnare ytorna. 

Viktigt är att vara beredd på att aktivitetstid kan förändras åt båda håll beroende av takt och väderförhållanden. hur som så stressar vi inte fram utan turen tar den tid det tar.

Maximalt antal deltagare: 7st 
Pris: 5 900kr för upp till 5st deltagare.
extra deltagare pris: 500kr/st 
tidsåtgång inklusive fika paus ca 3h.
Fiska, upplev, fota eller filma nationalparken från vår fullutrustade båt

Vår båt är en toppmodern och fiskeutrustad båt som inte bara är lämplig till aktivtfiske som den är gjord för. Tack vare att den är otroligt stabil och är utrustad med frontmonterad och GPS styrd elmotor så är den väldigt lämplig för fotografering/filmning.

Men Observera det är fiske vi går all in på så ser mer info om det här: 

Fiska som ett fullblodsproffs