Meny

Olivin

Vandrarens lilla smarta

Olivin är ett nytt smart tält anpassat för vandraren. Tältet har plats för två sovande plus hund. Fyra kan umgås i tältet. Smarta konstruktioner och noggrant utvalda material i vanlig Tentipianda har skapat ett tåligt och rymligt topptält även fast det är litet.
Tältet kan användas som det är eller i kombination med ett innertält. Ett perfekt tält för den lilla expeditionen. Tältet är anpassat för fyra årstider. 

Olivin lätt
Vårt "In-Tent Vent™ "-ventilationssystem i den höga toppen ger självdrag heta morgnar och dagar. Enkel reglering inifrån, även från sovsäcken! Stormlinehållarna förhindrar trassliga linor.
Den inbyggda, uppfästningsbara snökappan gör tältet lämpat för alla årstider.
Rökröret på en mikrokamin kan ledas ut genom yttertältets topp.
Tältet är generellt mycket hållbarare än ett tvåmanstält, där man huvudsakligen jagat vikt. Det har ingen båge som kan knäckas. Mittstången kan enkelt repareras i naturen eller ersättas av trästav. Remmar istället för linor spänner upp tältet – oftast behövs inte stormlinorna. Det är extremt stabilt i vind.
En liten, öppen eld kan i nödfall tändas inne i tältet.

Olivin kombi 
Info från ovan plus det som tillkommer nedan.
Stora myggnätsförsedda ventilationsöppningar i innertältet främjar självdraget. Det kraftiga golvet motstår markfukt, vilket annars är ett vanligt problem i lättviktstält. Yttertältet kan användas utan innertält. Det är mycket lätt och lutningen gör att kondensvatten på tältdukens insida rinner av bättre än i andra tälttyper. Det välventilerade innertältet (som också kan användas separat, till exempel när insektsskydd är det primära intresset) reses tillsammans med yttertältet.

Specifikationer
 Tält  Vikt (kg)  Inkl innertält (kg) Diameter (m)  Höjd (m)
Olivin 2 lätt
Olivin 2 bp
Olivin 2 Combi
 1,9
 6
 3,5
 3,5
 -
 3,5
 2,8
 2,8
 2,8
 1,7
 1,7
 1,7

Priser 2023-2024
Samtliga priser anges inklusive moms och exklusive frakt
Olivin 2 bp
Olivin 2 lätt
7 900kr
8 200kr
 Olivin 2kombi lätt Tält inklusive innertält.  14 100kr
Önskar du köpa en begagnad Olivin? Kontakta oss! Vi har kanske det du söker i vårt demo/uthyrningslager.

HYR EN OLIVIN KOMBI AV OSs    Köp en Demo/begagnad Olivin